duminică, 25 noiembrie 2018

Arome de culori in Piatra Craiului – Prapastiile Zarnestilor, Cabana Curmatura, Cheile Pisicii. Satele MAGURA si PESTERA





  
Trasee:
*Satul Măgura – Fântâna lui Botorog – Prăpăstiile Zărneştilor (Cheile Zărneştilor) – Cabana Curmătura şi retur
*Satul Măgura – Prăpăstiile Zărneştilor (Cheile Zărneştilor) – Cheile Pisicii – Valea Vlăduşca – Poiana Toancheş (Poiana Priporului) – satul Peştera – satul Măgura


Cui i s-a mai permis vreodată să risipească atâtea culori?!
Doar toamnei! Ea, unica!

Şi cum e toamna în două dintre cele mai pitoreşti aşezări din România, între două dintre cele mai iubite masive muntoase, Piatra Craiului şi Bucegi? Sus de tot, la 1.000 de metri, printre casele împrăştiate ordonat pe culmi? Un praf magic de munte.

De plimbat prin Măgura şi Peştera mă mai plimbasem, cam în orice anotimp, prin verde crud şi alb nebun, pe ceaţă şi prin soare.
Îmi doream de nu mai ştiu când să cunosc toamna la ea acasă. Anul trecut am avut o tentativă, dar s-a stins pe drum. Nu-i nimic, a fost să fie atunci Cozia cu al său paradis autumnal.
Şi, cum visele se împlinesc câteodată... Mai târziu, dar se împlinesc.

marți, 20 noiembrie 2018

Aventurariţa! Cheile Cheii şi sălbăticia lor (Munţii Căpăţânii, Buila-Vânturariţa)





Traseu:
Cabana Cheia – Cheile Cheii şi retur


Continuare de aici, unde v-am povestit despre o parte din sălbăticia Builei, pe creastă

Pentru cei care aţi deschis mai târziu... calculatoarele/telefoanele: Ce înseamnă Aventurariţa? Prescurtarea de la Aventură în Buila-Vânturariţa. Uite-aşa!
Buila-Vânturariţa este cel mai mic şi cel mai nou (2005) parc naţional. Suntem în judeţul Vâlcea, în sudul Munţilor Căpăţânii.

Scurtă lămurire:
Chestiunea din episodul trecut cu mersul la Peştera de smalard din Vâlcea (aka Miracolul din Vâlcea) era o ironie. V-aţi dumirit voi, sunt sigură... aşa cum aţi făcut-o şi în cazul „cuceririi vârfurilor”.