luni, 22 decembrie 2014

Trei filme de vacanţă (de relaxare): The Right Kind of Wrong, In Your Eyes, Girl on a Bicycle



Aceasta este prima retrospectivă dedicată filmelor pe care le-am urmărit în 2014.

Dincolo de vânătoarea filmelor de Oscar (o să am şi d-astea) şi dincolo marea aşteptare a decernării Globurilor de Aur 2015 (11 ianuarie) – vă propun trei filme recente care nu prezintă cine ştie ce încărcătură.
Dar sunt originale şi au parte de câte un protagonist şarmant.

THE RIGHT KIND OF WRONG (2013) – Vânătoare în natură

De ce comedia asta romantică ieşită din oareşce tipare?

☺ Avem ideea de blog – ca în Julie & Julia
☺ Protagonistului i se scot în evidenţă destule defecte, nu numai calităţile care să o facă pe EA să rămână fermecată pe vecie – The Right Kind of Wrong e aici la fel ca atât de îndrăgitul de mine The Mindy Project
Fiecare este persoana nepotrivită pentru cineva – remarcă întâlnită în Enough Said: O persoană respinsă de cineva poate ajunge sufletul-pereche al altcuiva.

The Right Kind of Wrong are numeroase cadre fimate în natură – munţi, lacuri montane. Şi muuult VERDE! Mie una mi-a adus aminte de drumeţiile montane din vară!

Mireasa va fi iubita mea!

Pe Leo Palomino (australianul Ryan Kwanten - din, pentru cine a avut răbdare, True Blood) îl ştie toată lumea.
Asta fiindcă fosta lui a scris, pe UN BLOG de mare succes, intitulat (cum altfel?! ☺) „Why You Suck”, tot ce este mai rău la el şi tot ce a făcut mai rău acesta în viaţa lui.

Colette (Sara Canning) tocmai se mărită. Lui Leo, apărut din întâmplare în cadru, îi cade cu tronc femeia şi face absolut totul pentru a se face remarcat de ea. Începe chiar la petrecerea de nuntă! Şi continuă...
Soţul femeii, bogat şi arătos ☺, îi dă cu ameninţări, Colette îi spune clar să o lase în pace. Dar lui i s-a pus pata!

Leo seamănă (chiar şi un pic fizic) cu un puiuţ pricăjit, pierdut în lumea mare. Căruia i se întâmplă, pe deasupra, încă nasoale pe lângă cele de până acum.
În film mai joacă, printre alţii, Catherine O’Hara.

The Right Kind of Wrong este transpunerea pe ecran a unei cărţi semnate de Tim Sandlin, „Sex and Sunsets” – dar nu vă aşteptaţi la glume cu iz pornografic!



IN YOUR EYES (2014) – Conexiuni

Este cea mai... dramă dintre toate cele trei filme de vacanţă prezentate în acest material.
Dramă romantică impregnată uşor cu comedie romantică.

In Your Eyes are o poveste interesantă şi originală.
Trece dincolo de telepatie.

Încă din coplilărie, Rebecca (Zoe Kazan) şi Dylan (Michael Stahl-David) îşi simt unul altuia durerile – atât psihice, cât şi psihice.
Rebecca şi Dylan sunt atât de conectaţi la nivel mental, că nici nu a fost nevoie să se întâlnească faţă în faţă vreodată!
Îşi duc existenţele în colţuri îndepărate ale Americii şi au condiţii sociale diferite.

Legătura dintre Rebecca şi Dylan sfidează legile fizicii. Ca adulţi, cei doi descoperă că pot vorbi unul cu celălalt de la distanţă şi se apelează de câte ori simt nevoia.

Alte nume din distribuţie care atrag atenţia sunt JENNIFER GREY (din nemuritorul Dirty Dancing), STEVE HOWEY (care are iar treabă cu barurile, ca în Shameless), CRESS WILLIAMS (dom’ primar din Hart of Dixie), MARK FEUERSTEIN (Royal Pains/Pacienţi de lux şi cu destule filme cunoscute la activ).

In Your Eyes are profuzimile sale, eforturile actorilor, regizorului şi scenaristului fiind apreciate de critici.

Scenariul de la In Your Eyes a fost scris la începutul anilor ’90, apoi rescris de câteva ori până a ajuns la forma din 2014. Pentru autorul Joss Whedon, „cea mai interesantă parte a scenariului a fost tema conexiunii în societatea de azi.”


Adaug doar că pe actriţă am văzut-o numai în filme care par uşurele, dar ale căror subiecte devin din ce în ce mai pătrunzătoare odată cu trecerea minutelor.



GIRL ON A BICYCLE/O fată pe bicicletă (2013) – Farmecul Parisului

Deşi acţiunea este plasată în Paris şi are oarecare legătură cu Italia, Girls on a Bicyle este o coproducţie SUA-Germania.
Pe tot parcursul vizionării, te însoţeşte o muzică jucăuşă, ce duce cu gândul la farmecul Parisului.

Paolo (Vincenzo Amato) trăieşte şi munceşte în Paris. Dar inima i-a rămas acasă, în Italia. Tot ce există acum în Franţa el consideră că a existat întâi în Italia. Acolo se află baza tuturor lucrurilor.
Şi la Girl on a Bicycle există o legătură cu domeniul călătoriilor, Paolo fiind şofer şi ghidul unui autobuz ce face turul Oraşului Luminilor.

Italia - Germania - Franţa

Este ruta jocului de-a relaţiilor şi de-a-ndrăgostitul în Girl on a Bicycle.
Paolo este logodit cu stewardesa Greta (ex-est-germana Nora Tschirner) din Germania.
Tocmai acum, Paolo începe să se simtă atras de Cécile (Loiuse Monot) din Franţa, o femeie pe care o zăreşte mergând cu bicicleta şi care... îi zâmbeşte de la semafor.

Şi, la fel ca mai sus, în The Right Kind of Wrong, n-o slăbeşte din ochi, cu toate riscurile ce implică acest lucru (turişti ameţiţi de goana lui după femeie). Însă la Girl on a Bicycle consecinţele sunt altele. Şi finalul!
Întorsăturile de situaţie nu lipsesc, iar umorul este la el acasă.

Englezul Paddy Considine în rol de prieten/sfătuitor al lui Paolo e taaare simpatic. Iar problema pe care o are cu Greta e... mai bine vă las să descoperiţi.

☺ Girl on a Bicycle este scris şi regizat de Jeremy Leven – cel care a adaptat cartea lui Nicholas Sparks The Notebook/Jurnalul.



Alte recomandări de vacanţă

Mi-am amintit de trei comedii franţuzeşti cam în acelaşi stil ca Girl on a Bicycle: L’arnacoeur/Heartbreaker (2010, cu Vanessa Paradis şi Romain Duris), Hors de Prix/Priceless/Nepreţuit (2006, cu Audrey Tautou şi Gad Elmaleh) şi Prête-moi ta main/I do/Sunt burlac, dar mă tratez (2010, cu Alain Chabat şi Charlotte Gainsbourg).

Ar mai fi un film, în care un pianist care nu vrea să aibă de-a face cu paternitatea în veci se îndrăgosteşte de o femeie cu mulţi copii. Nu-mi vine în cap titlul acum. Nici actriţa. Că e cunoscută.


☺ Şi, dacă tot veni vorba de comedii, romantism şi sentiment, NU RATAŢI Julie & Julia şi The Giant Mechanical Man - despre care am şi scris recent.



ALTE RETROSPECTIVE 2014






Foto deschidere: „In Your Eyes”, protagonista Zoe Kazan
Related Posts Plugin for

WordPress, Blogger...

4 comentarii:

  1. Buna dimineata la Mos Ajun!
    Sarbatori fericite, sanatate si numai bucurii!
    ----------★
    ----------**
    ---------*o*
    --------*♥*o*
    -------***o***
    ------**o**♥*o*
    -----**♥**o**o**
    ----**o**♥***♥*o*
    ---*****♥*o**o****
    --**♥**o*****o**♥**
    -******o*****♥**o***
    ****o***♥**o***o***♥*
    -----____!_!____
    -----\_________/---

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mulţumesc mult, Carmen!
      Să ai un Crăciun şi un An Nou aşa cum îţi doreşti, alături de toţi cei dragi ţie!
      Foarte tare brăduţul!!!
      Ioana

      Ștergere
  2. Răspunsuri
    1. Mulţumesc şi eu pentru vizită!
      Sărbători cu de toate, alături de familie şi de toţi cei apropiaţi!
      Ioana

      Ștergere