sâmbătă, 7 martie 2015

Filmul pentru familie - What We Did on Our Holiday (2014, cu Rosamund Pike, Billy Connolly)

Ce-am făcut noi în vacanţă?

Hmmm... nimic special... doar i-am dat foc bunicului şi l-am trimis în larg. ☺☺☺

„Abia aştept să mă întorc la şcoală ca să scriu ce am făcut în vacanţă. Pun pariu că Shona a făcut ceva mai interesant - ca de obicei.”

Nu vă speriaţi, What We Did on Our Holiday nu e un thriller/horror (prostesc).

E o comedie şi dramă deopotrivă - despre relaţii de familie, despre secrete şi micile-mari minciuni (inocente) care le însoţesc. Despre relaţii mai mult sau mai puţin complicate - între copii şi părinţi, între soţi, între fraţi.

Producţiile ce analizează relaţiile de orice fel, cu un pic de umor (şi voie bună, fără sentimentalisme aiurea), sunt cele mai pe gustul meu – de aceea am fost topită după PARENTHOOD (cu Lauren Graham, Peter Krause şi mulţi alţii)!
Da, astea sunt - comedii cu dramă (drame cu comedie), în care te implici şi care le lasă la final cu un surâs cald şi sincer.

În afară de cele de mai sus, What We Did on Our Holiday e (şi) despre DORINŢE.

Deşi din prima frază a mea poate reieşi că What We Did on Our Holiday ia MOARTEA în derâdere, nu e nici pe departe aşa.

What We Did on Our Holiday are o duioşie... plăcută.

Ca să nu mai pomenesc despre umorul britanic! Sau despre actorii britanici, a căror interpretare se leagă în cele mai mici detalii - copiii, David Tennant, plus legendarul Billy Connoly sau Rosamund Pike!
Numai celor din Peninsulă putea să le treacă prin cap toată seria asta de glume năstruşnice – şi o spun pentru că sunt unii care nu gustă de nici o culoare umorul britanic, cu tot mănunchiul lui... ciudat, dulce-acrişor.


What We Did on Our Holiday e special pentru mine – transmite per total o stare de bine (bine, nu ca la MUNTE...!), stare de bine... cinematografică pe care am întâlnit-o în ultima vreme în The Giant Mechanical Man şi Take Me Home – FERICIREA izvorâtă din lucrurile mărunte.

Ca de obicei, eu nu pot decât să vă recomand acest film – fiecare îl simte în felul lui. Eu sper să vă simţiţi bine!! 


DESCRIERE ACŢIUNE What We Did on Our Holiday

Doug (David Tennant) şi Abi (Rosamund Pike) îşi iau cele trei odrasle simpatice-foc şi merg împreună în regiunea Scottish Highlands.
Nu înainte de a-i face să promită că vor păstra tăcerea asupra stadiului relaţiei lor – fata cea mare îşi notează într-un carneţel toate minciunile pe care trebuie să le aibă în repertoriu, pentru a fi sigură că nu o ia pe arătură...! ☺
În Scoţia, tatăl lui Doug, Gordie (Billy Connolly), îşi aniversează ziua de naştere, în timp ce-şi înfruntă boala cu stoicism şi UMOR.
Fratele lui Doug, Gavin, afacerist, e cam insensibil la tot ceea ce se petrece în jurul lui şi la ceea ce îşi doreşte fiecare – şi ce dacă Gordie nici nu vrea să audă?, el i-a pregătit o petrecere extravagantă! Iar soţia îi e invizibilă lui Gavin. Doug şi Abi stau bine în comparaţie...!
Interesant este ce se întâmplă o dată ajunşi în casa lui Gordie, toate discuţiile din sânul familiei şi, în paralel, ziua minunată petrecută de bunic în compania celor trei nepoţi.


☺ Celia Imrie are şi ea un rol important în What We Did on Our Holiday.



ROSAMUND PIKE ÎN 2014

Rosamund Pike a avut un an 2014 foarte ocupat: în primul rând, a devenit mamă pentru a doua oară, în decembrie.
Este creditată în 2014 în nu mai puţin de patru lungmetraje, inclusiv aclamatul Gone Girl, pentru care a şi fost nominalizată la Oscar şi Globul de Aur.
Nu ştiu cum se face, dar tocmai ultimul mi-a scăpat... de fapt, l-am lăsat pentru un moment special - celelalte producţii ale lui Rosamund Pike în 2014 sunt A Long Way Down/Adio, dar mai stau puţin (Nick Hornby!); Hector and the Search for Happiness/Hector în căutarea fericirii şi What We Did on Our Holiday.

☺ Fosta „fată Bond" (a jucat în Die Another Day/Să nu mori azi, 2002) a fost aleasă „actriţa britanică a anului" - ALFS Award.
☺ Părinţii actriţei activează în lumea muzicii clasice - mama e violonistă, iar tatăl - cântăreţ de operă. Rosamund însăşi cântă la pian şi violoncel.

☺☺ Şi pentru că actriţa chiar m-a prins şi chiar uitasem de filmul ăsta – tocmai acum am luat la vizionat The Big Year/Anul cel mare, 2011, cu Owen Wilson, Steve Martin, Jack Black (şi Joel McHale – Community).


TRIVIA/FAPT DIVERS What We Did on Our Holiday

What We Did on Our Holiday a fost filmat integral în Scoţia, în decurs de 37 de zile, în vara lui 2013 - ce peisaje...!
De altfel, Billy Connoly şi David Tennant sunt scoţieni get-beget.

N-o să-ţi vină să crezi!
Citeşte mai departe - aşa ceva nu s-a mai văzut... premieră absolută în lumea  cinematografiei!
Ce a putut face un bărbat de peste 70 de ani întrece orice imaginaţie! Nu mai există măsură!
Un mare actor de la Hollywood a luat-o razna! Află acum despre cine este vorba
E de neconceput!!! Cum a fost posibil aşa ceva
(Mai am, dar mă abţin... luaţi-mi mâna de pe tastatură!!!)

☺ Billy Connolly nu a purtat niciun fel de lenjerie de corp (lenjerie intimă) în timpul filmărilor la What We Did on Our Holiday!


Despre alte filme britanice (filme cu umor britanic, coproducţii):


P.S. Un alt film de SAVURAT ÎN FAMILIE (printre multe altele) este The Princess Bride.



La CARMEN găsiţi alte recomandări.Related Posts Plugin for

WordPress, Blogger...

5 comentarii:

  1. m-ai facut curioasa :) în general "ocolesc" filmele lui Rosamund Pike pentru ca sunt prea siropoase - sau prea siropoase pentru gustul meu... însa acest film doresc sa-l vad :) sper sa resesc sa o fac în viata asta! ☺

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Eu am văzut-o pe Rosamund Pike ca o actriţă de dramă, în primul rând - pentru Gone Girl are chiar o nominalizare la Oscar - cel puţin în 2014 a mers mai mult în această direcţie.
      În ceea ce priveşte What We Did on Our Holiday, filmele britanice au întotdeauna ceva special :)

      Ștergere