duminică, 25 mai 2014

About a Boy serialul


 

De curând, s-a încheiat sezonul 1 din unul dintre cele două seriale care mi-au captat atenţia anul acesta - în 2013 am întocmit un fel de Top.
Este vorba despre About a Boy, o adaptare pentru televiziune a filmului omonim din 2002, cu HUGH GRANT ca protagonist, secondat impecabil de Nicholas Hoult, acum iubitul lui Jennifer Lawrence. La rândul său, filmul menţionat are la bază un roman semnat de englezul Nick Hornby.
(The Mindy Project, celălalt serial pe care am început să îl urmăresc în 2014, vine ÎN CURÂND.)

Spuneam AICI că e probabil ca About a Boy să apuce sezonul 2, dar că încă nu e nimic confirmat. Ei bine, sezonul 2 l-a primit între timp.


POVESTEA

WILL FREEMAN (David Walton) are cam 30 de ani şi e un bărbat... liber. Viaţa lui decurge fără niciun fel de complicaţii şi obligaţii. Are relaţii pasagere, e nepăsător în faţa problemelor lumeşti. Trăieşte în lumea lui... perfectă.
Will a scris în tinereţe un cântec ce s-a transformat în hit. Aşa că acum se bucură din plin de recompensa financiară, dar şi de timp liber berechet.
La un moment dat, Will face o mică imprudenţă. Se dă drept tată care îşi creşte singur copilul pentru a intra în graţiile unei femei.

Între timp, alături de el se mută FIONA (Minnie Driver), împreună cu băiatul ei de 11 ani, ciudăţelul MARCUS (Benjamin Stockham), pe care l-a crescut singură. Şi căruia îi oferă o educaţie severă, inclusiv în materie de alimentaţie.
Ghici cine cu cine nu se suportă din primele secunde!
Cum-necum (are legătură cu femeia superbă de mai sus ☺), băiatul ajunge să îl şantajeze pe Will să îi fie... prieten.

DECI.
Marcus e un băiat singuratic, luat mereu peste picior de colegii de şcoală.
Nu prea are cu cine să socializeze, iar pocinogul cade pe vecinul Will.
Al cărui cinism îl are de la Will din cartea lui Hornby.

Will încearcă să facă tot posibilul, sub orice formă, pentru a scăpa de umbra Marcus. Se duce la petreceri, iese la întâlniri Mai devreme sau mai târziu, e ros de remuşcări. Se întreabă el însuşi DE CE.
De ce şi, mai ales, CUM a ajuns să se ataşeze.
El, la care totul zboară la fel de rapid precum a sosit.
Poate cu excepţia celui mai bun prieten al lui. Care, total opus lui, e de ani buni căsătorit şi are copii. Trei!

About a Boy este POVESTEA legăturii care se formează între doi oameni deosebiţi. La propriu şi la figurat.



About a Boy serialul e o comedie de 20 de minute.
Fiecare episod, cu excepţia pilotului, este intitulat „About a...”, învârtindu-se în jurul unei anumite teme.

About a Boy serialul REZUMĂ CARTEA ÎN PRIMUL EPISOD. După care... frâu liber imaginaţiei în ceea ce priveşte întâmplările, cu ceva inspiraţie şi de la scrierea originală.

Cel puţin finalul sezonului 1 ni-l prezintă schimbat (în bine) pe Will. Atât pe plan sentimental, cât şi în general. Afecţiunea pe care a ajuns să i-o poarte lui Marcus este esenţială.

Băiatul a reuşit - cu ceva eforturi din partea celor două personaje implicate în POVESTE ☺ - să scoată din Will ceea ce avea el mai bun, sub straturile bine ascunse de indiferenţă, delăsare şi cinism.

About a Boy poate fi luat şi sub formă de basm – omul cel rău se transformă, sub presiunea unor evenimente... radicale.

Numai că la Will procesul nu e atât de simplu şi... din poveşti. Procesul e lung, work in progress continuu...

De aici vine frumuseţea About a Boy serialul. Îţi livrează totul în doze mici; nimic nu se schimbă peste noapte.
Nici măcar vecina la început insuportabilă Fiona. Pe parcurs, Will şi Fiona descoperă că pot face o echipă imbatabilă atunci când vine vorba despre educaţia lui Marcus.
Dar... fiecare cu metodele lui.
(Nimeni nu vrea ca Will şi Fiona să sfârşească împreună, ca un cuplu. E, în primul rând, o relaţie ciudată... din punct de vedere fizic. Nici cu psihicul nu mi-e ruşine.)




Diferenţe faţă de carte/film

About a Boy serialul îşi desfăşoară POVESTEA în San Francisco, faţă de Londra (carte/film).

☺ În About a Boy serialul, Will trăieşte din banii obţinuţi din drepturile de difuzare a cântecului cu specific de Crăciun pe care l-a compus EL, nu TATĂL lui.

Vă invit în această camerăcitiţi mai multe despre romanul (bestseller) care a inspirat întâi filmul (cu Hugh Grant), apoi acest serial.


LEGĂTURA CU PARENTHOOD


 About a Boy serialul este ideea lui Jason Katims, autorul  Parenthood - cu Lauren Graham din Gilmore Girls şi Peter Krause din Six Feet Under, printre muuulţi alţii.

☺ Jason Katims (născut pe 30 noiembrie 1960) a fost şi este, sporadic, dramaturg. A câştigat un EMMY pentru scenariul serialului Friday Night Lights (2006-2011).

☺ Jason Katims este specialist în „resuscitarea” unor filme - Parenthood 1989, cu Steve Martin şi Friday Night Lights 2004, cu Billy Bob Thornton.

☺ În afara serialelor lui bazate pe filme, Parenthood şi Friday Night Lights (cu Connie Britton  şi Kyle Chandler - EMMY pentru rolul de acolo), Katims este şi unul dintre cei implicaţi direct în Roswell (1999-2002, unde a jucat şi Katherine Heigl!), serialul atât de drag mie în adolescenţă.

☺ Jason Katims are un băiat care suferă de Asperger, în timp ce soţia lui a trecut prin calvarul cancerului la sân. Ambele POVEŞTI au fost sursă de inspiraţie pentru scenariul Parenthood.

***

Deşi e COMEDIE, fiind creaţia lui Jason Katims, ABOUT A BOY te şi pune pe gânduri niţel. Nu te lasă fără să te gândeşti cum ai fi reacţionat tu în situaţia dată.

About a Boy serialul încearcă să rămână cât mai aproape de REALITATE.

Jason Katims şi-a dorit pentru noua lui creaţie personaje la care lumea să fie „conectată”, aşa cum declara.
Jason Katims reuşeşte să ajungă la SUFLETUL celor din faţa ecranelor chiar şi când e vorba de COMEDIE - şi în Parenthood există numeroase scene de COMEDIE, dar există deopotrivă şi DRAMĂ.

Katims nu uită să impresioneze şi cu melodiile din fundal, care îţi stârnesc diverse emoţii, la fel... ca în Parenthood; muzica se potriveşte perfect stărilor personajelor.


ACTORI DIN Friday Night Lights ŞI Parenthood

☺ Tot legat de Jason Katims, acesta plănuieşte mai multe crossover-uri între Parenthood şi About a Boy, dar şi să aducă, în calitate de invitaţi (guest star-uri), unii actori din Friday Night Lights în About a Boy, aşa cum a procedat cu unii protagonişti din Friday Night Lights care au jucat în Parenthood.
Deocamdată, numai David Walton a fost în Parenthood, iar Dax Shephard (Crosby în Parenthood) i-a întors vizita în About a Boy.
Ambele prezenţe au fost legate de pocher ☺.


Dax Shephard (dreapta) şi-a adus copilul în „About a Boy”, alături de Minnie Driver şi David Walton (al treilea din stânga)

Chestii cu ACTORI

Fiona, mama băiatului Marcus, este interpretată de cunoscuta Minnie Driver - englezioacă de origine. Numele adevărat al actriţei este... Amelia FIONA J. Driver.

☺ Pe David Walton eu l-am văzut prima dată în comedioara The Makeover/Transformarea, 2013, cu Julia Stiles - un „Pygmalion” inversat.
David Walton are multe seriale anulate după câteva episoade, mai ceva ca Matthew Perry.




Annie Mumolo este în About a Boy LAURIE, soţia celui mai bun prieten al lui Will. Mumolo este cunoscută ca scenaristă, cea mai de seamă realizarea a sa fiind Bridesmaids/Domnişoare de onoare, 2011 - nominalizare la OSCAR pentru scenariu original, dar şi pentru Melissa McCarthy - care era Sookie în Gilmore Girls.

Adrianne Palicki apare în 7 din cele 13 episoade ale sezonului 1 About a Boy. Poate o ştiţi din franciza G.I. Joe, dar şi din.. Friday Night Lights serialul.




PREMII

About a Boy a fost cel mai nominalizat film bazat pe o carte a lui Nick Hornby, punctând pe toate cele liste care contează, cele de la Oscar, Globul de Aur şi BAFTA.

Până unde va ajunge serialul?
Eu una cred că e de ajuns dacă reuşeşte să pătrundă în SUFLETELE oamenilor. Al meu este deja însemnat.

*Deocamdată, nu sunt zvonuri de Emmy, premii ale căror predicţii au început să apară. Disticţiile pentru cele mai bune producţii din televiziune se acordă pe 25 august 2014, iar nominalizările se anunţă în iulie.


CONCLUZIE

About a Boy aduce bună dispoziţie, o stare de FAMILIE, un ZÂMBET sau mai multe, dar din SUFLET, care să-ţi însenineze după-amiaza, seara ori ce moment al zilei alegi pentru vizionare.
About a Boy e, căci nu pot să nu compar, având acelaşi părinte, un Parenthood mai mic. Mie una îmi lasă (aproximativ) aceleaşi SENTIMENTE...
Să tot facă Jason Katims seriale din astea!


Related Posts Plugin for 

WordPress, Blogger...


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu