luni, 12 mai 2014

Seriale anulate, seriale care continuă


 Ca să îi citez pe cei de la tvline.com, Parenthood trăieşte!

Parenthood se va încheia definitiv la începutul anului viitor, cu SEZONUL 6. Serialul va marca borna 100 de episoade – mai precis 103!

Am aşteptat ştirea asta încă de vineri, când a început să curgă în valuri cu reînnoiri şi anulări de seriale. S-a ştiut aproape de toate. Mai puţin de Parenthood. În afara câtorva zvonuri.
Parenthood rămăsese ultimul serial – din cele care şi-au încheiat sezoanele în această primăvară – de a cărui soartă nu s-a ştiut până duminică. Bine, în afara celor de cablu, care au un alt sistem de lucru.


TELENOVELA Parenthood

Aşadar, după o întreagă telenovelă, desfăşurată pe parcursul ultimelor zile, ne vom bucura în continuare de prezenţa pe ecrane a lui Lauren Graham, Peter Krause şi a dragilor lor colegi de filmare, care au devenit ei înşişi o FAMILIE datorită Parenthood.

Având o distribuţie de primă mână, cu actori premiaţi pentru munca lor în televiziune în special, cu nenumărate roluri în lungmetraje, costurile de producţie la Parenthood au fost întotdeauna substanţiale. Iar publicul a fost aproape de familia Braverman de-a lungul celor CINCI SEZOANE de până acum atât cât poate fi pentru un serial care nu se axează pe suspans, violenţă, sex, întorsături de situaţie cu duiumul. Care pune accent pe NATURAL, sentimente şi apropierea de familie.

Lauren Graham şi Ray Romano


NBC, postul care difuzează Parenthood, avea deja în plan să reînnoiască Parenthood pentru un ultim sezon, al şaselea. Însă avea o mică pretenţie: să micşoreze costurile de producţie. Iar asta însemna să umble la contractele actorilor. Care au fost întrebaţi dacă sunt de acord să muncească pe bani mai puţini.
Asta după ce oamenii ăştia au făcut din Parenthood drama numărul unu a postului, una dintre cele mai bune (dar subapreciate!) drame din televiziunea actuală.

Revenind la telenovela noastră, vreo trei zile Parenthood a stat în cumpănă. Negocierile dintre actori/reprezentanţii actorilor şi cei ai postului au durat ore în şir şi au pornit de la ideea ca fiecare om din distributia principală (numeroasă) să apară în numai 9 dintre cele 13 episoade ale sezonului 6.

Într-un final, s-a ajuns la compromisul cu 11 episoade de fiecare din 13.

Bine măcar că acum NBC a avut bunăvoinţa să le transmită actorilor şi scenariştilor că va fi ultimul sezon. În ultimii trei ani, s-a stat ca pe ghimpi, a fost mereu fabricat un episod pentru finalul de sezon ca pentru finalul de serial.

Toată POVESTEA asta mi-a reamintit de cazulGilmore Girls” de acum şapte ani, când postul (CW) şi actorii – printre ei, Lauren Graham – nu s-au înţeles asupra sezonului 8, iar finalul de serial (al sezonului 7) a fost trântit şi dezamăgitor.
Încă se aşteaptă ca Amy Sherman-Palladino, creatorea Gilmore Girls, să se apuce de scris un scenariu de film în care să împace multe dintre cele stricate cu finalul – la care ea nu a avut nicio contribuţie, părăsind serialul la finele penultimului sezon.


SERIALELE PE CARE URMĂRESC

Mă voi referi în continuare strict la serialele pe care urmăresc/le-am urmărit, cele prezente în Top 2013.

Am două new enter-uri în 2014, The Mindy Project şi About a Boy (creaţie a aceluiaşi Jason Katims, responsabil pentru Parenthood - ambele au primit sezoane noi.


Community – încheiat după sezonul 5
Lumea (din întreaga lume ☺) a deplâns la unison soarta acestei comedii altfel (cu Chevy Chase), printre altele un omagiu adus unor producţii extraordinare. DAR unde era toată lumea asta când a venit vorba de rating-urile din care trăieşte orice televiziune? Probabil, în afara SUA.
Aşa cum vă POVESTEAM în Camera dedicată special Community, se pare că americanul de rând (average) consumator de tv nu bagă în seamă ce sare un pic peste media de inteligenţă.


 Acum, toată lumea împarte speranţa că serialul va fi salvat de un post de cablu, aşa cum s-a întâmplat cu Cougar Town, care a fost întrerupt de ABC, fiind preluat ulterior de postul de cablu TBS.
Toată lumea vrea să se împlinească profeţia SIX SEASONS AND A MOVIE, repetată constant pe parcursul celor 5 sezoane.
Community s-a oprit la graniţa cu... season six ☻Update 1 iulie 2014
Ei, da!!! Community a fost salvat în ultima clipă – şi nu e doar o expresie...!
Contractele actorilor expirau pe 30 iunie, iar pe 1 iulie, la prima oră, a fost difuzată vestea că îndrăgitul serial (unul dintre cele mai inteligente la ora actuală) A FOST SALVAT.
A fost o adevărată surpriză, pentru că majoritatea (şi eu!) îşi pierduse orice speranţă.
Cel care şi-a asumat prima parte a celebrei expresii prezente pe tot parcusrul Community, „Six seasons and a movie”, este... YAHOO.
Nu ştiu cum funcţionează Yahoo Screen în America - am înţeles, totuşi, că e o platformă gratuită -, dar abia aştept să fie difuzate cele 13 episoade ale SEZONULUI 6 şi să ajungă şi la mine...

Orphan Black – este în derulare sezonul 2; sezonul 3 nu a fost anunţat încă

Update 10 iulie 2014
După ce au ţinut fanii pe jar, la 20 de zile de la încheierea sezonului 2 s-a anunţat că
Orphan Black va continua cu sezonul 3. Mai multe clone, inclusiv de sex masculin!...

Orange is the New Black şi Masters of Sex – sezonul 2 începe la vară

☺☻ The Newsroom – sezonul 3 începe la vară, dar va fi ultimul


Shamelesscomedy-drama şi-a încheiat sezonul 4 la începutul lui aprilie şi va continua la începutul lui 2015 cu sezonul 5

Veep – delicioasa comedie ironică despre o vicepreşedintă fictivă a Statelor Unite ale Americii a ajuns la mijlocul sezonului 3, iar sezonul 4 este deja programat pentru anul viitorDownton Abbey seria britanică de epocă va reveni spre finalul lui 2014 cu sezonul 5 şi probabil cu episodul special de Crăciun cu durata unul lungmetraj

☺ După ce a atins recordul dureros de a avea la activ trei serii consecutive anulate după primul sezon (Go On a fost cireaşa de pe tort, în 2013), Matthew Perry (Friends şi... fost iubit al lui Lauren Graham va fi – din toamna 2014 – actor principal, co-scenarist şi producător în adaptarea tv a piesei lui Neil Simon „The Odd Couple”. Piesa de teatru menţionată a stat la baza unui film extra-cunoscut, cu Jack Lemmon şi Walter Matthau, în 1968.

Matthew Perry în Go On


Hello Ladies – anulat după derularea primului sezon. HBO a promis că va filma un final, sub forma unui episod special

Trophy Wife – încheiat după sezonul 1
Considerat CEL MAI BUN SERIAL NOU DE COMEDIE în sezonul 2013-2014 de majoritatea criticilor, Trophy Wife*** nu a avut parte de ratingurile pe care şi le-a dorit ABC.
Comedia cu Malin Akerman, Marcia Gay Harden şi Bradley Whitford este relaxantă şi a strălucit în ceea ce priveşte relaţiile de familie în a doua parte a sezonului. Eu i-am zis „Parenthood mai trăsnit”.

Hart of Dixie – comedioara cu tendinţe romantice va reveni cu sezonul 4


   
Grey’s Anatomy – continuă cu sezoanele 11 (2014-2015) şi 12 (2015-2016)
În afara Sandrei Oh (Cristina), care anunţase deja că pleacă din serial, toţi actorii din distribuţia principală semnaseră deja contracte pe încă doi ani, astfel că anunţul cu reînnoirea a fost o formalitate.

Californication – se ştia deja că sezonul 7, în derulare actualmente, va fi ULTIMUL. Era şi cazul!


FOTO deschidere: Parenthood, finalul sezonului 5
Related Posts Plugin for 

WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu