joi, 28 noiembrie 2013

Trophy Wife - O familie mare, cu de toate



Hai să încerc să vă reţin atenţia cu un serial nou-nouț, lansat în Statele Unite în toamna acestui an - la data scrierii acestui articol au fost difuzate opt episoade. Se cheamă Trophy Wife.

Nu mă uit în general la sitcom-uri, însă ăsta mi-a atras atenţia din două motive: titlul şi actriţa din rolul principal, Malin Akerman


Pe actriţa născută în Suedia eu am văzut-o în primul rând în Happythankyoumoreplease/Să iubeşti şi să fii iubit, 2010, unde era o femeie care suferea de alopecie (boală care presupune căderea părului). Un rol foarte cald, real - ca de altfel tot filmul, care NU e despre marea iubire romantică clişeistică.
M-a impresionat naturaleţea ei din filmul sus-menţionat, am urmărit-o şi în The Heartbreak Kid/Cât durează o căsnicie, 2007, cu Ben Stiller, însă acolo rolul a fost forţat - de scenarişti.
Şi să nu uit: Malin Akerman e doar cu trei zile mai mică decât mine! Bine, nu de asta mă uit la Trophy Wife!...

E cam aşa: o fată petrecăreaţă cade într-o seară de karaoke de pe scenă direct în braţele unui avocat (şi îi sparge nasul cu microfonul).

El ajunge la spital, ea după el, acolo dă peste marea lui familie. Compusă din aşa: fosta soţie medic - chirurg ortoped, fosta următoarea soţie - o aiurită hippie şi cei trei copii ai domnului: doi cu prima, unul adoptat (de origine asiatică) cu a doua.
Firesc, Kate ajunge soţia cu numărul trei a lui Pete. Şi de aici începe tot balamucul: fiecare fostă intră şi iese din casa lor, cu tot cu copii, cât de des se poate, Kate trebuie să suporte să fie luată peste picior permanent de Diane (Marcia Gay Harden), eminenţa în medicină, Kate se străduieşte să fie o mamă cât mai bună, Kate e o soţie iubitoare - da, între Pete şi ea sunt sentimente reciproce…

KATE, ULTIMA NEVASTĂ (?). Îşi iubeşte soţul, nu e doar o femeie frumoasă, tânără, căsătorită cu un „boşorog” arătos. Se străduieşte să fie o mamă cât mai bună, cât mai responsabilă pentru cei trei copii „moşteniţi” de la soţ. În acelaşi timp, e funny, de gacşă, cool.

DIANE, PRIMA NEVASTĂ. E organizată până în pânzele albe. E rece, calculată, super-serioasă, obsedată de educaţia copiilor (gemenii ei şi ai lui Pete), de normele de igienă/de siguranţă. Se crede superioară în toate cele, o tratează pe Kate ca pe un copil bun de nimic, care nu poate face nimic, mai ales când vine vorba de copiii pe care i-a „moştenit”. Diane are impresia că le ştie pe toate, că le poate rezolva pe toate, fiind perfecţiunea întruchipată. În fine, face pe şefa cu toată lumea.
Gemenii sunt ţinuţi din scurt, pedepsiţi într-un mod educativ. Toată lumea parcă are frică de ea. Toţi cad în „capcana” ei, fără să îşi dea seama.
Iar când îl manipulează pe fostul soţ... priceless!



JACKIE, A DOUA NEVASTĂ. E o aiurită şi jumătate. Adoră tot ce e natural şi bineînţeles că exagerează deseori. E opusul Dianei, adepta unei vieţi planificate. Jackie are puţine tangenţe cu lumea (are afacerile ei mărunte), nu are habar cine sunt Iron Man sau Lady Gaga, n-a auzit de Legea căsătoriilor între homosexuali etc.

SOŢUL, Pete, avocat, nu e foarte accentuat ca personaj, însă are şi el fazele lui amuzante.



E un serial care te relaxează şi îţi lasă o stare de bine la final de episod.
Are faze inspirate din realitatea de zi cu zi şi aici m-a câştigat.
De altfel, premiza serialului o constituie o poveste reală. Una dintre creatoarele show-ului, comediana Sarah Haskins, s-a căsătorit cu un bărbat cu 20 de ani mai mare decât ea, care a venit cu o zestre importantă: doi copii. Respectivul este, ca să vedeţi ce încrengături sunt pe la Hollywood, fiul lui Blake Edwards (regizorul şi scenaristul cunoscut pentru seria Pantera Roz) şi fiul vitreg al lui Julie Andrews (Sunetul muzicii, Mary Poppins).

Trophy Wife nu are glume deocheate sau „râsete în fundal” (laugh track), care pe mine una mă termină psihic. 



Tilul se intenţionează a fi ironic. Trophy wife (soţia-trofeu, în traducere mot-à-mot) are de obicei statut de simbol pentru soţul mai în vârstă şi bogat. Or, aici, Kate arde de nerăbdare să se implice în tot ceea ce înseamnă FAMILIA.

Prin temele FAMILIE și „părințeală", Trophy Wife se aseamănă întrucâtva cu Parenthood.

***

Cei de la tvline.com, o autoritate în domeniul televiziunii, sunt de părere că unii actori din serial ar trebui luaţi în considerare pentru nominalizările de anul viitor la Emmy (acestea se anunţă abia în iulie). Albert Tsai (foto) care îl interpretează pe puştiul adoptat al lui Pete şi Jackie, e de-men-ţi-al; ceilalţi propuşi de site pentru nominalizări sunt Marcia Gay Harden (Diane) şi Michaela Watkins (Jackie).



În plus, cei de la tv.com consideră Trophy Wife cea mai bună comedie nouă din acest sezon (de toamnă).



UN PIC DE FAPT DIVERS

Malin Akerman declara că a fost îngrozită atunci când a primit scenariul: „It sounds so boring because, to me, trophy wife is: Shut up and look pretty.” (suna plictisitor, deoarece pentru ea soţia-trofeu însemna: Taci din gură şi arată bine!)
În 2013, Akerman a devenit mamă, aşa că poate face „schimb de experienţă” pe platourile de filmare. (din păcate, Malin tocmai s-a despărţit de soţul ei, alături de care a stat zece ani)
Postul tv producător al Trophy Wife e acelaşi ca la Modern Family/O famile modernă, serial pe care eu nu l-am înghiţit. Bine că nu m-am luat după asta!


DISTRIBUŢIA
O scurtă prezentare a celor mai cunoscuţi actori din serial.



În afară de Happythankyoumoreplease şi The Heartbreak Kid, Malin Akerman a avut roluri importante în filmele Watchmen/Cei ce veghează şi The Proposal/Vrei să te însori cu mine?, ambele din 2009.

Bradley Whitford (Pete) are nominalizări la Globul de Aur şi un premiu Emmy pentru rolul din serialul The West Wing/Viaţa la Casa Albă.

Marcia Gay Harden se poate lăuda chiar mai tare decât colegul de platou, ea ajungând până la Oscar, pentru rolul din Pollock, 2000; mai are o nominalizare, pentru Mystic River/Misterele fluviului, 2003.

Related Posts Plugin for

WordPress, Blogger...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu