duminică, 11 ianuarie 2015

Tura de iarnă în Herăstrău



Sâmbătă 10 ianuarie 2015 au fost în jur de 5 grade Celsius în Bucureşti – după gerurile năucitoare din zilele anterioare.

Eram un copil năzdrăvan.
N-aveam astâmpăr şi voiam să mă duc afară ACUM.

Am schimbat Parcul Tineretului cu Parcul Herăstrău şi... mai bine vedeţi mai jos - cuvintele sunt iar prea seci în faţa NATURII !

Când am ieşit noi din bloc, pe la ora trei şi un pic, soarele s-a gândit el să intre în nori. :( Asta după ce strălucise toată ziua...

Eu şi Ion nu ne-am abătut totuşi de la oprirea stabilită în Parcul Herăstrău - după ce am consultat o serie de alte opţiuni de ieşiri în natură în Bucureşti.

O plimbare cât o tură de lac – nimic neobişnuit.

Mulţi alergători pe traseu – gâtul meu iar are ceva de protestat, aşa că nu m-am... ofticat foarte tare că nu sunt şi eu în echipament.

 Paşi pe gheaţă... într-o formă specială!




Pescăruşii populau cu sutele suprafaţa unde se află de obicei lacul – acum nivelul apei a fost scăzut de adminstraţie, pentru a preîntâmpina eventualele inundaţii de primăvară.


 
Sunt şi raţe - aici, una singură, rătăcită

 Aproape de perfecţiune

Dezgheţ


ÎNCEPE APUSUL!


Apusul soarelui reprezintă momentul favorit al zilei pentru mine în natură.

Când pentru alţii se termină ziua, pentru mine parcă de atunci începe...

Când a început apusul sâmbătă în Herăstrău, am simţit că prind aripi. Eram şi eu una dintre păsările pe care le-am tot zărit planând deasupra suprafeţei semi-înghetaţe a lacului.
Chiar nu mai speram să văd un APUS după ce soarele ne-a ignorat vreo oră şi ceva până atunci.
Nu am mai regretat nicio clipă că soarele s-a ascuns de noi în plimbarea asta...!



 „Valuri" pe lac



 
Sclipiri


 
 




Aproape de plecare, ciorile roiau mai ceva ca ţântarii în jurul lacului iarna. Şi vociferau... mamă, da' ce mai vociferau...!



E strâmbă, dar e artistică ☺



 
Nu mi-am putut lua ochii de la lacul vălurit! 


Articole pe blog despre parcurile bucureştene
- le găsiţi pe toateşi în secţiunea Despre SPORT şi altele:








Related Posts Plugin for

WordPress, Blogger...

7 comentarii:

  1. Foarte faine sunt valurile înghețate. Apusul este de-a dreptul fermecător .... îmi este tare dor de Parcul Herăstrău!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Măcar prin fotografii poate am reuşit să îţi alin un pic dorul...
      Ei, le-am zis eu „valuri", dar nivelul apei era mic.
      Ioana

      Ștergere
  2. superb! plimbarea facuta alaturi de tine este minunata! fotografiile tale sunt incarcate de emotii... totul este frumos, pasii în cercuri, rata, salcia cu frunze înghetate, cerul si apusul de soare... Felicitari! multumesc pentru aceasta plimbare!
    La noi zapada s-a topit de mult, azi noapte peste oras a trecut un uragan, nu a facut multe pagube în curtea noastra, doar a dizlocat un element de gard - sotul meu a improvizat ceva care sper sa tina pana la primavara, când va trebui sa reparam. Acum vântul s-a potolit si fulguieste cu soare... O vreme ciudata! :)
    Duminica minunata sa ai! :-*

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu este vina mea, ci a peisajului, a momentelor pe care le-am surprins!
      Şi la noi s-a cam topit zăpada... Da, vremea e din ce în ce mai ciudată, pentru că omul nu numai că nu are grijă de natură, dar parcă face tot posibilul să o distrugă...!
      Săptămână uşoară!
      Ioana

      Ștergere
  3. Incredibil, dar... n-am alergat niciodată în Herăstrău :))) Sper să mă revanşez cât de curând. Arată superb parcul şi lacul, acoperite de zăpadă! Acum bănuiesc că s-a mai topit, dar apusul e tot special :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu am fost astă-toamnă într-o scurtă alergare în Herăstrău (am scris despre asta în retrospectiva sportivă). A fost curiozitatea; şi chiar m-am simţit bine, deşi nu mă aşteptam, ştiut fiind că parcul e destul de aglomerat.
    ...Nici când am fost noi, acum o săptămână, nu rămăsese atât de multă zăpadă. Îmi place la nebunie să fac ture în plimbare pe partea opusă debarcaderului mare, acolo se aşterne cel mai frumos apusul.
    Ioana

    RăspundețiȘtergere